10 gode råd til en mere livlig maskot

Få hjælp af maskotten.dk

Skal du optræde som maskot? Så er her 10 gode råd til, hvordan du opnår succes som maskotfører!

  1. Prøv dragten inden din første optræden. Alle dragter er forskellige, og det kræver tid at vænne sig til en ny.
  2. Brug et spejl eller få en person til at optage dig, når du prøver dragten. På den måde kan du tjekke, om du har taget dragten rigtig på, og du kan undersøge hvor øjnene peger hen, når du kigger lige ud (det er sjældent i den samme retning).
  3. Drik rigeligt med vand inden du skal optræde. Start gerne dagen inden med at drikke ekstra vand. Har du én gang oplevet at overophede, husker du dette råd fremover.
  4. Dette råd kan lyde mærkeligt, men det er faktisk en god ide, at tage en langærmet svedtransporterende trøje på, når du skal være maskot (f.eks. skiundertøj), Det hjælper til, at du IKKE sveder igennem dragten og så fordeler det varmen.
  5. Husk skiftetøj og håndklæde!
  6. Vær i god fysisk form. Det er en stor fordel, at vær fit, når man bevæger sig rundt i maskotter. F.eks. er hovederne ofte tunge, og det kan være hårdt for nakke og ryg.
  7. Planlæg en lille smule – og vær klar på det uventet. De sjoveste indslag sker ofte spontant, så vær klar på at gribe mulighederne som opstår.
  8. Vær på forkant. Hvis du eksempelvis skal være maskot til en håndboldkamp, er det en fordel, at du kender spillets gang. Så kan du planlægge dine pauser mest hensigtsmæssigt.
  9. Aftal med en person, at hvis der opstår en situation med børn, som bliver lidt for interesseret i maskotten, så skal han/hun træde til og hjælpe. 
  10. Husk at holde pauser – og drik vand!

Vi håber, at ovenstående råd kan bruges. Har du spørgsmål eller vil du vide mere, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *